Byggnad

Hallen

Läs gärna denna broschyr om Södra Climeate Arena (pdf) som tagit fram av Kent Pedersen Arkitektfirma ApS. Där kan ni läsa mer om byggteknik och den innehåller också bilder inifrån hallen.

Tennisbanor

I Södra Climate Arena ryms fyra tennisbanor. Spelunderlaget består av Latex-Ite softcourt som är en typ av hardcourt levererad av Unisport. En av banorna är specialutrustad för undervisning. Denna bana har monterade kameror för att kunna ge omedelbar feedback till de som tränar. Till banorna finns en läktare med plats för maximun 150 åskådare. Läktaren är placerad på banornas ena kortsida.

Gym -Loop fitness logo-loop

På nedre plan finns ett gym som är utrustat för styrketräning, aerob träning och koordinations/balansträning. Loop fitness cirkelträning finns med ett specialdesignat program för tennis. Fria vikter i form att skivstänger och hantlar, aeroba träningsredskap i form av spinningcyklar och roddmaskiner samt redskap för balans- och koordinationsträning. En yta för stretching och gymnastiska övningar med enbart kroppen som belastning är också en del. Gymet ligger i direkt anslutning till instruktionsbanan så båda kan användas vid behov.

Reception

Direkt vid entrén finns receptionen där all typ av information för de besökande finns. Här går det att boka tider för den spelsugne.

Cafeteria

En cafeteria med möjlighet för lättare förtäring finns i direkt anslutning till läktare. Här finns möjlighet att dricka och äta något före och efter spelandet samt för dem som är på besök som åskådare. Naturligtvis finns TV för nyheter och sportsändningar.

Konferens- och mötesrum

Det finns två konferensrum i Södra Climate Arena. Det västra konferensrummet har namnet ”Dynacon Corner” och det östra har namnet ”Office IT-Partner Conference”.

I konferensrummen finns en flexibilitet för olika aktiviteter. Här kan man ha konferenser, läsa sina läxor, arbeta på sin dator med internetuppkoppling, lyssna på intressanta föreläsningar eller i lugn och ro koppla av med att läsa en tidning eller en bok ur tennisbiblioteket. Utrymmena kan även användas som tävlingssekretariat, för filmvisning eller som matsal i samband med festligheter.

Omklädningsrum

Omklädningsrum med dusch och bastu finns i nedre plan. Skåp för att låsa in sina värdesaker och kläder finns för den som önskar.

Utställningsmontrar och exponeringsplatser

På ett antal platser i hallen finns möjlighet att marknadsföra sin verksamhet och sina produkter för de företag som är partners.