Linneuniversitetet – elitidrott/tennis och studier

Tennis Development Center – TDC i Växjö

Elitidrott och studier i kombination

Svenska Tennisförbundet, Linnéuniversitetet och Växjö kommun gör en gemensam satsning och etablerar ett utvecklingscentrum i samarbete med Ready Play Tennis Academy. Syftet med satsningen är:

att kunna erbjuda kombinationen elitidrott och akademiska studier för ungdomar

att erbjuda svensk idrott (tennis) tränarutbildning

att erbjuda forskning och utveckling i framtidsfrågor rörande tennis

att skapa en mötesplats för tennis

  ”Vi är positiva till de satsningar som görs på idrotten i Växjö med till exempel Arenastaden, ATC (Athletic Training Center) och HPC (High Performance Center) och vi är glada att tennisen blir en del av det” säger Niklas Fjeldstad, utvecklings- och utbildningsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

För Växjö kommun gäller det att stärka sin plats på såväl den nationella som internationella idrottskartan.

 ”Växjö kommun utnämndes till Årets idrottskommun 2013 och vi vill fortsätta vara i frontlinjen. Med de fina förutsättningarna som finns på Linnéuniversitetet och den högklassiga idrottsmiljön i Växjö kan vi fortsätta ha en tätposition. Kombinationen studier och idrott är mycket positiv” berättar kommunalråd Per Schöldberg (C).

Linnéuniversitetet ser en möjlighet att bidra till utvecklingen av svensk tennis genom utbildning och forskning och samarbetar gärna i denna roll med andra lärosäten såväl inom som utom Sverige.

 ”För oss är detta ytterligare ett steg att utveckla vår idrottsprofil.  Vi har framstående forskning och utbildning kring idrottsvetenskap med Coaching och Sport Management, och med denna satsning kan vi erbjuda för tennisspelare på elitnivå att kombinera sina studier med idrottskarriären” säger universitetets rektor Stephen Hwang.

För Ready Play Tennis Academy med Stefan Edberg, Magnus Larsson och Carl-Axel Hageskog är detta en möjlighet att bidra med erfarenhet och kompetens till morgondagens spelare i morgondagens tennisarena, Södra Climate Arena.

”På grund av ökad konkurrens nom världstennisen slår spelarna igenom senare (c:a 23 år) numera och det gör det finns tid mellan gymnasietiden och genombrottet som kan nyttjas till att bygga upp möjligheten till dubbla karriärvägar” säger Carl-Axel Hageskog, Ready Play Tennis Academy

 

EGS_portallogotyp