Om Ready Play Tennis AB/Ready Play Tennis Academy

Ready Play Tennis AB är ett företag som bedriver tennisverksamhet och utbildning. Bolaget består av personerna Stefan Edberg, Magnus Larsson och Carl-Axel Hageskog.

Namnet Ready Play är en påminnelse om att tennisen har en lång historia. Tennis har sitt ursprung i spelet pelota från Spanien. En modifierad form av ”pelota” utvecklades redan 1859 i England. Tennis (lawn tennis) introducerades 1874 av den engelske majoren Walter Clopton Wingfield (1833-1912). När man spelade tennis i början av 1900 talet började spelet med att den som servade ropade ” – Ready” och fick därefter invänta att returneraren svarade ” – Play” .

265px-Blue_Plaque_'Major_Walton_Clopton_Wingfield'_-_geograph.org.uk_-_1194611 200px-Lawn_Tennis_rule_book_cover,_1874220px-Wingfield

Ready Play Tennis Academy är paraplynamnet för verksamheten. Ready Play Tennis Academy skall ses som ett utvecklingscentrum och komplement till tennisklubbar. Vårt upptagningsområde är främst regionen i södra Sverige men vi finns även för klubbar i övriga Sverige. Det som präglar vår verksamhet är nyfikenhet på att ständigt vilja förbättra. Det innebär att en koppling till forskning och utveckling på Linnéuniversitetet finns upparbetad.

Ready Play Tennis Academys kärnvärden är Kvalitet, Framtid och Fair Play

Ready Play Tennis Academys verksamhet består av i huvudsak fyra olika delar:

  1. Tennisuniversitet – elittennis och akademiska studier i kombination, tränarutveckling
  2. Träningscentra – tennisutveckling för unga spelare och tränare
  3. Friskvård –  tennis för företag och privatpersoner
  4. Stefan Edbergs Stiftelse – camps för internationellt satsande spelare

Tennisuniversitet – elittennis kombinerat med studier

Tanken är att Linnéuniversitetet, Växjö kommun, Svenska Tennisförbundet, Tennis Region Syd, och Ready Play Tennis Academy tillsammans skall ge möjligheter till unga spelare att satsa på sin idrott i kombination med utbildning på universitetsnivå som ett alternativ till heltidsspelande eller college studier i USA.

Träningscentra – tennisutveckling för unga spelare och tränare i regionen

Ready Play Tennis Academy skall vara en plats för utveckling, vilket innebär att ge klubbar en möjlighet att få hjälp med spelarutveckling genom den utrustning och kompetens från som finns på anläggningen.

Friskvård – tennis för företag och privatpersoner

Ready Play Tennis Academy vill ge privatpersoner och företag möjligheten att använda sitt tennisspelande i friskvårdande syfte och samtidigt försöka öka det lokala tennisintresset i Växjö.

Stefan Edbergs Stiftelse – camps för internationellt satsande spelare

Att stötta lovande tennisungdomar att satsa för att nå internationell topp är uppdraget från Stefan Edbergs Stiftelse.

Väl mött på framtidens tennis arena – Ready Play Tennis Academy

 

 

Ready Play Tennis AB

Skogsuddevägen 30, 35251 Växjö

Organisationsnummer – 556882-3164