Ordföranden har ordet …forts..

Att vara ordförande eller sitta i styrelser i idrottsklubbar är inte det lättaste alla gånger, men i RPTC är det väldigt enkelt. Största anledningen till det är att vi försöker att göra det så enkelt som möjligt för oss. Vi har ett gäng medlemmar, (ca 300) dvs NI, som vill spela tennis i hallen och bokningssystemet tillåter er att göra det när ni vill i mån av tid. Ni betalar en medlemsavgift varje år, där en del går till klubbkassan och en del går till Svenska Tennisförbundet.

Klubben står för vissa träningstimmar för serielagen samt en del andra trivselutgifter under åren, men det finns fortfarande pengar i klubbkassan för mer aktiviteter. Ungdomarna i styrelsen har satt upp en förslagslåda vid Bernths holk där ni (anonymt om ni vill) kan lägga förslag på framtida önskemål/aktiviteter. Är det förslag på förbättringar i hallen/verksamheten så mottages det mer än gärna. Vi vill gärna vara en klubb som tänker i nya banor utan att för den skull glömma tennisens historik. Där kan ni säkert vara till stor hjälp.

Största utgiften 2016 var när vi arrangerade vårt Klubbmästerskap, som spelades fredag kväll samt lördag och efter finalerna bjöds alla deltagare på buffé med något passande att dricka till efter väl genomförd tävling.

Gensvaret på arrangemanget var 5-stjärnigt från alla inblandade så givetvis beslutade vi oss för att upprepa detta 2017. Datum beslutas senare i vår, men oktober månad känns lämpligt. Håll utkik efter datum och bocka av i kalendern.

29 dec har vi blixtdubbel kl. 18-21. Anmäl via hemsidan, först till kvarn.

Vi har också planerat för 3 blixtdubblar under våren. Kolla hemsidan lite då och då för datum. Alla de här aktiviteterna är kostnadsfria för medlemmarna. Inte illa va?

Glömde jag tacka styrelsen ovan så gör jag det nu. TACK för att ni gjort det lätt för mig när jag glömmer småsaker ibland, typ att det är styrelsemöte.

Serielagen nämnde jag ovan! Både Dam- och Herrlagen vann sina serier och återfinns nu i div 2 till nästa år. Bra jobbat alla inblandade. D40-laget håller fortfarande på och spelar med den äran.

Som ni alla vet eller har märkt har vi inte många ungdoms och juniorspelare hos oss. Det är medvetet från oss, då vi vill att Ni ska få chans att spela på bättre tider.

Däremot är det helt underbart att se vissa helger (ca 15) under året där hallen fylls med ungdomar från Skåne, Blekinge, Halland och Småland där 10-13 åringar har läger hos oss i Tennis Syds regi. Glöden, passionen och kunnandet man ser hos dessa ungdomar får en att tänka tillbaka ca 35 år. Minnen….

Tack till Tennis Syd och särskilt Pontus och Ola och era assisterande tränare som förgyllt vår hall under året.

Tanken är att detta ska fortsätta under 2017.

Christian och Peder, förutom styrelsejobbet, tack för allt Ni ställer upp med. Finns inget jobb som är för litet eller för stort för er.  Alltid trevligt att se er i hallen oavsett jobb eller tennisspel.

Stefan o Calle, utan Er hade hallen/klubben inte existerat och det vore ju synd för oss alla. Vi som dagligen är nära er vet vilken betydelse ni haft för världstennisen, svensk tennis, smålandstennisen och inte minst tennisen i Växjö. Ett enkelt tack kan te sig fjuttigt, men smålänningar har lärt sig att enkelt är bra, eller…?

Bernth, ett stort tack för ditt outtröttliga engagemang som ansvarig för vaktmästeri, städ, frukosttennis, lunchtennis, gruppspel, privattimmar. Aldrig något klagande utanför banan, ibland klagas det lite på Colléns TAIF-backhand, men det är ju med all rätt.

Sist men definitivt inte minst vill jag tacka alla Er medlemmar och företagssponsorer för 2016. Jag tycker att vi har fantastiska medlemmar och att komma till hallen känns som att komma hem. Man möts alltid med ett Hej även om man inte kan säga att man känner alla. Vad vi har gemensamt är i alla fall kärleken till den bästa sporten.

GOD JUL O GOTT NYTT ÅR

Och kom ihåg att ha balansen på främre foten när du träffar bollen.

Magnus

Ordförande Ready Play Tennis Club